Vikas balkonginglasning är avsett för inglasning av balkonger och altaner!
Välkommen att kontakta oss för kostnadsfria hembesök
Info@vikabalkong.com Telefon: 016-516639


Fördelar:
Egenutvecklade produkter, Snabba leveranstider, Svensk kvalité, Egen tillverkning, Egna montörer, 30 års branscherfarenhet, 5 års garanti på arbete och material, Kostnadsfria hembesök och infomöten för föreningar, Vi hjälper till med bygglovshandlingar och andra tillstånd, Kan erbjuda olika betalningsalternativ.   

Funktion:
I en balkonginglasning löper glaskivorna i överkantens hjulskena och underkantens styrskena. Med hjälp av en gångjärnsmekanism kan glasen vändas 90° vid sidväggens insida. Därmed kan hela eller delar av balkonginglasningen öppnas.
Vi har både inglasning som spänner från golv till tak och inglasningar som installeras på balkongräckes överdel.

Produktbeskrivning glas:
Glasen tillverkas i 6,8 och 10mm härdat säkerhetsglas, med slipade kanter. Glasskivornas bredd är ca. 700 mm. Övriga mått anpassas.
På glasens över och underdel limmas aluminiumprofiler, på vilka glid- och styranordningar är monterade. Mellan glas monteras alltid transparenta h lister för att få en smäcker och tät konstruktion. Glidbeslag och hjul är av amidplast (nylon), mässing och rostfritt stål.

Produktbeskrivning aluminiumprofiler:
Med Vika´s låga underprofil endast 8,5 cm hög slipper du skymma utsikten! En balkonginglasning består av två horisontala aluminiumprofiler, en överprofil som monteras direkt i taket och en under profil som monteras på räcke eller golv. Vi kan självklart leverera allt material i önskad kulör.